De oorlog in Zeeland – BezetBevrijd
  • Geen producten in winkelmand.

Zeeland tijdens de
Tweede Wereldoorlog

Zeeland is een van de zwaarst getroffen provincies tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Op 10 mei 1940 vallen de Duitsers Nederland aan, zeven dagen later gaat de historische binnenstad van Middelburg in vlammen op. Het is het begin van vijf jaar oorlog, onderdrukking en vervolging. 

In dit multimediale boek wordt je meegenomen langs de belangrijkste gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren in Zeeland. Van de strijd bij Kapelle in de meidagen, tot de hevige Slag om de Schelde. Alle onderwerpen die typisch zijn voor de situatie in Zeeland komen aan bod. Ook worden onderwerpen zoals het dagelijks leven, bombardementen, de Jodenvervolging, collaboratie en het verzet besproken.

Naast de standaardeditie met boek en Augmented Reality (AR) app is er ook een belevingseditie. Deze editie in luxe bewaardoos bevat naast het boek en AR app, meer dan 40 tastbare replica’s van originele documenten als oorlogskaarten, geheime berichten en gevechtsrapporten. Alles tezamen biedt dit een unieke kijk op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Zeeland.

Een beleving

Talloze afbeeldingen, kaarten, boeiende onderwerpen in het boek. Meer dan 40 tastbare replica’s van originele documenten. Ontdek 3D modellen en video-audiofragmenten met de gratis AR app.

Nu verkrijgbaar

Belevingseditie

- Boek De oorlog in Zeeland
- Gratis te downloaden AR app
- 40 tastbare replica’s van originele documenten
- Komt met luxe bewaardoos

*Gelimiteerde oplage*

€59.95

Standaardeditie

- Boek De oorlog in Zeeland
- Gratis te downloaden AR app

€39.95

De werkelijkheid was nog niet tot ons doorgedrongen...

Marie Verhage, Koudekerke, 12 mei 1940

Partners

Deze uitgave van BezetBevrijd is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van:

De waardering van www.bezetbevrijd.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 407 reviews.